La noapte ajunge şi al patrulea vaporaş, dar tot în depou va sta-VIDEO

827

Primele 3 vaporaşe care vor naviga pe Bega au ajuns la Timişoara şi este aşteptat cel de-al patrulea. Au venit până acum Burebista, Decebal şi Traian şi urmează Glad.

„Este posibil ca la noapte să ajungă cel de-al patrulea vapor. Ştiţi că a ajuns şi Traian, deci cu antichitatea am rezolvat-o. Avem cele 3 vaporaşe cu nume de mari personalităţi din antichitate, Burebista, Decebal şi Traian, în această ordine. Ne vor veni toate pentru că firma se dovedeşte foarte serioasă. Sunt toate premizele să ne fie furnizate toate cele 7 vaporaşe în termenul contractual”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Momentan cele 3 vaporaşe aşteaptă în depoul RATT din Dâmboviţa avizul de la Ministerul Transporturilor şi numărul de înmatriculare de la Bruxelles. Ministerul trebuie să aprobe înfiinţarea Portului Timişoara care va prelua întreaga infrastructură de pe malurile Begăi. De la Comisia Europeană se aşteaptă ENI, adică European Number of Identification. Este un procedeu necesar. După intrarea în Uniunea Europeană, orice ambarcaţiune care navighează pe râurile ţării are nevoie de număr de la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ