La Mulți Ani Timișoara, La Mulți Ani Banat, La Mulți Ani România!

398

Conform unei tradiții încetățenite de câțiva ani și în Timișoara, cei ce nu au plecat din oraș vin măcar pentru câteva ore în centru. Petrecerea în aer liber dă un plus de farmec Revelionului. E un fel de aliniere la distracția ce are loc pe toate meridianele din marile orașe. Parcă în acest chip și noi devenim o capitală măcar a distracției. Cine nu s-a speriat de cele șapte sau nouă grade cu minus a venit să asculte muzica de pe scena instalată de Primăria municipiului și de Casa se Cultură.

Neobositul Florin Mihoc a încercat să facă de toate pentru a antrena publicul. Chiar și glumele lui au avut de data asta haz. Poate din cauza frigului pătrunzător!?

De la ora 20 au urcat pe scenă artiști îndrăgiți de toate generațiile. A început să atragă tineretul Geo Da Silva. DJ-ul lansat acum peste douăzeci de ani este la fel de plin de energie ca întotdeauna. De data acesta a fost insoțit de Sean Norvis cu stilul său unic pe care îl recunoaște oricine a ascultat ritmurile sale vibrante. Au răsunat și două noi piese în primă audiție „We love the DJ” și „Johnny B”. Dacă au fost lansate în Piața Victoriei succesul este ca și asigurat.

De la ora 21 au apărut cei de la ALPHA Team ce au încântat mulțimea, ce începea să crească în număr în piață, cu coveruri din cele mai variate. Oana Vincu nu mai are nevoie de prezentări. Vocea ei singulară a ajutat-o să încerce cam orice din repertoriul autohton sau de aiurea. Mona Larion a asigurat a doua voce. Fetele au fost însoțite de muzicieni de mare valoare ca: Sebastian Simian, Ferencz Szekeres, Victor Miclauș și Ion Dorobanțu.

Cobzality este rodul conlucrării a doi percuționiști deveniți celebri la Sistem (Florin Romașcanu și Robert Magheți) cu Victor Mihăilescu și vocea Biancăi Purcărea. A rezultat o interpretare modernă a vechii muzici românești.

Ștefan Bănică jr. a reușit să ridice temperatura joasă. A făcut de toate. De la rock-ul ce l-a făcut celebru până la piese ce aduceau a gospel și cu improvizații de folclor, a încercat orice. Iar publicul de toate vârstele l-a răsplatit. A mărturisit că în centrul Timișoarei întotdeauna se simte ca acasă.

Înainte de ora 24, publicul aștepta cu nerăbdare să audă edilii locali, care să facă trecerea în noul an. În afară de moderatorul showului nu a venit nimeni. Publicul era împărțit, unii regretau că nu a fost nici un reprezentant ales al orașului, alții au hotărât că tocmai această lipsă a asigurat succesul serii.

Chiar și ceața destul de deasă s-a risipit pentru spectacolul de artificii. Iar anul 2017 a pătruns încet dar sigur în viețile noastre ale bănățenilor. Poate că va aduce doar lucruri dorite și nimic negativ!

LĂSAȚI UN MESAJ