La loc comanda. Taxa din piața volantă de la stadion rămâne la aceeași valoare

300

Nicolae Robu a intervenit în problema majorării taxei din piața volantă de Stadionul „Dan Păltinișanu”, de la 200 la 300 de lei, și a cerut Piețe SA să reducă prețul la valoarea inițială. Creșterea a fost sesizată, printre alții, și de Dominic Fritz, viitorul contracandidat al actualului edil la alegerile locale pentru primăria Timișoara.

De altfel, dialogul dintre cei doi s-a mutat, de multă vreme (sau există) doar în on-line, acolo unde și-au răspuns, de la distanță, prin diferite postări. Aseară, Dominic Fritz le-a mulțumit celor care au distribuit postarea sa inițială legată de majorarea taxei, pentru ca la scurt timp, Nicolae Robu să răspundă.

Fritz a notat: „Presiunea noastră a funcționat! Nicolae Robu a răspuns solicitării să se revină la tariful stabilit prin contract pentru anul în curs, de 200 de lei. Pretinde că nu știa că SC Piețe SA, firma primăriei, a majorat tariful pentru loc de la 200 la 300 de lei, fără bază contractuală, deși scumpirea pe bază de chitanță e o practică veche a SC Piețe SA.

Fapt este: în piața volantă, s-au tăiat chitanțe pentru o mărire ilegală de taxă. Cine va fi tras la răspundere pentru această ilegalitate? Consiliul de Administrație, pe care Nicolae Robu a aruncat vina, nu este oare plin de oameni numiți politic? Ionuț Nasleu, directorul SC Piețe SA, nu este fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, omul lui de încredere, care a primit deja n-șpe ”cartonașe galbene”?

Ori lucrurile i-au scăpat sub control primarului, ori s-a obișnuit deja cu învârtelile din anturajul său.

Problema cu taxele este doar un simptom pentru o disfuncționalitate fundamentală în administrarea piețelor. Ceea ce pot să garantez: când voi fi primarul Timișoarei producătorii autentici vor avea condiții civilizate în care să-și vândă produsele în Timișoara”, a scris Fritz, care a completat și cu un plan de măsuri.

În replică, Nicoale Robu a ținut să explice, tot pe rețeaua de socializare, că nu Primăria a majorat taxa de acces la piața volantă, ci instituția a readus-o la cuantumul de dinainte:

„STOP INTOXICĂRII!

NU PRIMĂRIA A MAJORAT TAXA DE ACCES AL PRODUCĂTORILOR ÎN PIAȚA VOLANTĂ, DIMPOTRIVĂ, PRIMĂRIA INTERVINE PENTRU READUCEREA EI LA CUANTUMUL DE PÂNĂ ACUM!

Un grup de producători mi-a adus astăzi la cunoștință că SC Piețe SA a decis în Consiliul de Administrație majorarea prețului pe care producătorii au a-l plăti pentru a-și putea vinde marfa în Piața Volantă.

(…) Îi asigur pe producătorii autentici de toată protecția mea, pt ca munca lor să fie răsplătită cum se cuvine și am de la ei așteptări ca, în compensație, să aducă timișorenilor produse de calitate și la prețuri corecte”, a postat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.