La frontiera de vest au dat năvală… turcii. În drum spre Angela Merkel…

537

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean turc, care intenţiona să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În data de 18.05.2016, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.
Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului şi a procedat la reţinerea persoanei la aproximativ 150 de metri în interior faţă de teritoriul statului vecin.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este un cetăţean turc în vârstă de 53 de ani.
Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă în Germania şi nu deţinea documente legale.
Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Deoarece bărbatul a solicitat azil pe teritoriul ţării noastre, a fost predat Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ