Klaus Iohannis participă astăzi şi mâine, la Bruxelles, la lucrările Consiliului European. VIDEO

110

Șeful statului a anunțat joi, la Palatul Cotroceni, că principalele subiecte sunt legate de ocuparea forței de muncă, creștere economică și competitivitate, migrație, aspecte instituționale și relații externe ale UE.

„La discuțiile care vor avea loc în cadrul reuniunii de astăzi, accentul va fi pus pe găsirea acelor soluții care să asigure o creștere economică sustenabilă la nivelul Uniunii, care să ducă la creșterea nivelului de trai pentru toți cetățenii europeni. Politica comercială, securitatea externă și apărarea, migrația, relațiile externe ale Uniunii, cu accent astăzi pe evoluțiile din Balcanii de Vest, sunt alte teme care se află pe agenda Consiliului European”, a spus Iohannis.

„Chiar dacă subiectul legat de viitorul UE nu va fi discutat acum în mod aprofundat, el este totuşi unul fundamental. Poziţia noastră este bine-cunoscută, am exprimat-o în repetate rânduri şi rămâne neschimbată: România îşi doreşte o Uniune Europeană puternică, unită, solidară, iar acest lucru trebuie să îl realizăm împreună, toate cele 27 de state membre. De aceea, nu susţinem variante precum Europa cu mai multe viteze sau Europa cercurilor concentrice. Consolidarea Uniunii Europene poate să aibă loc doar dacă coeziunea între state este întărită, nu slăbită” declară președintele României, Klaus Iohannis

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ