Klaus Iohannis, „desființat” de jurnaliștii Der Spiegel: „Administraţia sa e un dezastru”

1917

Revista germană Der Spiegel critică dur administrația prezidențială din România. Totul, în condițiile în care preşedintele Klaus Iohannis şi-a început mandatul cu promisiuni de reformă, care par mai de grabă „un dezastru”, spun jurnaliștii germani. Aceștia îl cataloghează pe Iohannis ca fiind „diletant”.

„Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989”, comentează Keno Verseck, editorialist al publicaţiei Der Spiegel, într-un material intitulat „Preşedintele României Klaus Iohannis: diletantul”.

Editorialistul publicației germane Der Spiegel denunță decizia preşedintelui Klaus Iohannis de retragere a distincţiei „Ordinul Steaua României” lui Laszlo Tokes, „scânteia” care a declanşat Revoluţia anticomunistă din 1989, ce a condus la înlăturarea regimului Nicolae Ceauşescu.

În materialul său, Keno Verseck notează și că foştii simpatizanţi ai lui Klaus Iohannis sunt dezamăgiţi de actualele performanţe politice ale preşedintelui României.

„Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, notează jurnalistul revistei Der Spiegel.

Editorialul Der Spiegel, aici.

Sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ