Kilograme de droguri plimbate cu firma de curierat, descoperite în vestul țării

815

DIICOT a obținut arestarea preventivă a doi traficanți de droguri. Totul după ce au identificat la Deva, la o firmă de curierat, un colet cu cinci kilograme de cannabis. Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul au fost arestați preventiv, sâmbătă, pentru trafic și consum illicit de droguri de risc și mare risc și introducere în țară de droguri de risc, notează gddhd.ro

Procurorii DIICOT spun că există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017 şi până în prezent cei doi au desfăşurat activităţi de trafic, introducere în ţară şi deţinere de droguri de risc. Totul în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea drogurilor către diferiţi consumatori şi dealeri.

”La începutul lunii martie 2018 inculpaţii Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul împreună cu o altă persoană de sex feminin, s-au deplasat în Spania via Germania, ajungând în oraşul Roqueta del Mar în data de 06 martie 2018, toţi trei cazându-se într-un apartament de hotel rezervat anterior de către inculpatul Ion Cătălin. Scopul celor doi inculpaţi era de a se aproviziona cu cantităţi mari de cannabis pe care să-l introducă în ţară, după care să-l vândă în scopul obţinerii de profit”, arată DIICOT.

droguri bagajCei trei au stat în Spania până 20 martie. În această perioadă, ”inculpaţii Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul au achiziţionat o cantitate de aproximativ 5 kilograme de cannabis”. Au plătit pe ea 6000 de euro.

Conform DIICOT cannabis-ul a fost ambalat în opt pachete şi pungi autosigilante. Peste acestea a fost aplicat un strat de materie vâscoasă, probabil vaselină, în scopul de a nu fi descoperite la un eventual control.

Drogurile au ajuns în România prin intermediu unei firme de curierat rapid. Au fost băgate într-o cutie de carton ce-l avea ca expeditor pe Ion Cătălin.

Suspecții, împreună cu o persoană de sex feminin, s-au deplasat din Spania către România, cu un autoturism. Au fost opriţi pe raza comunei Boloteşti, judeţul Vrancea.

”Asupra inculpatului Popa Sergiu Paul şi a persoanei de sex feminin a fost descoperit un grinder metalic care conţinea o cantitate de aproximativ un gram de cannabis pe care aceştia l-au consumat după trecerea punctului de frontieră Nădlac, astfel încât la momentul depistării în trafic din interiorul autoturismului emana un puternic miros de cannabis.Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul inculpatului Ion Cătălin s-a găsit şi cantitatea de 65,83 g. Cocaină„, explică DIICOT.

Coletul care conţinea cantitatea de aproximativ 5 kg cannabis, a fost expediat de către inculpaţi a fost ridicat în seara zilei de 22 martie 2018 de la o firmă de curierat din municipiul Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.