Kaiacistii Cosmin Vieru si Ioan Povălniceanu sunt sportivii anului

111

Timișul și-a premiat cei mai buni sportivi ai anului în cadrul tradiționalei Gale a Sportului găzduită vineri de CJT.

Finalurile de an sunt prilej de statistici, topuri, clasamente și anchete în sport, iar una dintre mai importante la nivel local o realizează Direcția Județeană pentru Tineret și Sport cu sprijinul material al Consiliului Județean Timiș. Anual cele mai importante rezultate și performanțe județene sunt premiate de CJT, iar anul 2015 nu face excepție, fondul de premiere fiind majorat la 40.000 de lei.

Gala Sportului desfășurată vineri după-amiază la Palatul Administrativ, i-a avut în centrul atenției pe kaiaciștii Cosmin Vieru și Ioan Povălniceanu, marii câștigători ai clasamentului județean. Cei doi juniori de 17 ani legitimați la CSȘ 1 Timișoara și CS Water Performance au primit din mâinile președintelui CJT, Titu Bojin, trofeele celor mai buni sportivi timișeni pe 2015.

A fost un an solicitant și foarte greu pentru noi dar cu multă muncă am reușit să obținem aceste rezultate ce ne plasează în frunte. Ne dorim ca și în 2016 să rămânem sus, să avem rezultate la fel de bune. Obiectivele noastre principale ar fi Jocurile Olimpice din 2020”, au mărturisit prospeții laureați. Vieru și Povălniceanu sunt vicecampioni europeni și medaliați cu bronz la categoria tineret și ocupanții locului 4 la Campionatul Mondial de juniori, ca să enumerăm doar cele mai importante rezultate.

Suntem chiori în țara orbilor, adică suntem bine în sărăcia sportului românesc. Nu ne plângem pentru că față de alte discipline sunt rezultate. Au apărut doi copii mai valoroși și speranțe de viitor. Mai au timp cinci ani de pregătire pentru Tokyo. Vor avea 22-23 ani, deci exact vârsta optimă”, a punctat antrenorul celor doi, Octavian Ispas.

În topul olimpic cei doi kaiaciști au fost urmați de Adina Diaconu (ACS Dumbrăvița) – tenis de masă și Ana Boldo (CSU Poli Timișoara) – scrimă.

La categoria sporturilor neolimpice podiumul a fost ocupat de karateka Casian Cârlig (CS Bede ShotokanDo Timișoara), powerlifterul Alexandru Cazacu (CS Caza Powerlifting Timișoara) și karateka Bogdan Hrișcu (CS UTK Timișoara).

Între cluburi, campioana și dubla câștigătoare a cupelor interne Timișoara Saracens RCM UVT a obținut premiul pentru cea mai bună echipă. Nominalizări au primit echipa de baschet masculin BC Timișoara pentru câștigarea Cupei României, ACS Agroland Timișoara (volei feminin), CS Dumbrăvița (tenis de masă), CSM Lugoj (lupte libere) și CS Medicina Timișoara (șah).

LĂSAȚI UN MESAJ