Justiția obligă o mamă să își crească copilul împreună cu bărbatul care o abuzează

160

O tânără din Cluj Napoca, Diana Jivan, îl acuză pe tatăl copilului ei de abuzuri domestice. Femeia a obținut două ordine de protecție împotriva fostului iubit cu care are o fetiță de peste un an de zile. În pofida acestui lucru, bărbatul i-a spart ușa și a intrat peste fosta iubită în casă.

Pe de altă parte, Marius Someșan spune că mama copilului exagerează și că încearcă, prin lansarea acuzațiilor în spațiul public, să îi influențeze pe judecători în cadrul procesului de custodie al copilului.

”Ultimul ordin de protecție a fost încălcat de trei ori. Ultima dată a fost și reținut de poliție pentru 24 de ore. Avocații pe care i-am contactat spun că nu au mai văzut așa ceva în toată cariera lor profesională. Acum încerc să obțin în apel custodia exclusivă asupra copilului”, spune femeia.

Procesul între cei doi pentru custodia copilului a început în februarie 2018, iar judecătorii din prima instanță (Judecătoria Cluj Napoca, n.red.) au stabilit că de creșterea copilului trebuie să se ocupe ambii părinți.

”Dispune ca autoritatea părintească asupra minorei SOMEȘAN ALMA, născută la data de … să se exercite în comun şi în mod egal de ambii părinţi. Stabilește locuința minorei la locuința mamei-reclamante. Obligă tatăl să contribuie la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională ale minorei, prin plata în favoarea acesteia a unei pensii de întreţinere lunare în cuantum de 1 parte din veniturile nete realizate, cu începere de la data introducerii cererii de chemare în judecată, respectiv 07.02.2018 şi până la majoratul beneficiarei sau noi dispoziţii”, arată soluția pe scurt a instanței.

întreaga poveste pe gazetadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.