Jurnalist timișorean amenințat de managerul unui spital

1104

Jurnalista Melania Cincea scrie pe contul său de Facebook că a fost amenințată voalat de către managerul Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara.

Jurnalista ar fi cerut în baza Legii 544/2001 privind transparența în instituțiile publice o informare oficială despre numărul cazurilor de infecții nozocomiale din Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara și, în loc de document oficial, ar fi primit un răspuns din partea unui avocat al Spitalului.

”Am solicitat câtorva spitale din Timişoara informaţii privind infecţiile nosocomiale. Directorul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” îmi transmite – nu prin Biroul de Presă sau cel Juridic, ci printr-un cabinet de avocatură… – că acestea nu sunt informaţii de interes public.

Deci, în concepţia acestui doctor, întâmplător şi vremelnic şi director de spital, nu e treaba opiniei publice, a pacienţilor, a famililor acestora să ştie cum stă un spital public cu infecţiile nosocomiale. Da, alea care mai ucid oameni…” a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Semn că statistica îmbolnăvirilor cu infecții nozocomiale nu este deloc prea roz la acel spital.

LĂSAȚI UN MESAJ