Juniorii timișoreni sunt activi înaintea vacanței de iarnă

64

Micuții baschetbaliști timișoreni au program încărcat în ultima săptămână dinaintea sărbătorilor, turnee și strângeri fonduri pentru donații.

Baschetul juvenil se pregătește de vacanță, iar ultimele acțiuni ale anului au loc în aceste zile. În sala Mircea Albu din zona Dacia s-a desfășurat prima ediţie a Cupei de Crăciun – Timba, eveniment organizat de școala de baschet deschisă de ”urși”. În fapt este prima acțiune a școlii de baschet inaugurate în luna noiembrie.

În total 70 de mici baschetbaliști cu vârste între 8 și 14 ani de la CSȘ, New Generation, MP Sport şi Vest Activ au participat la acest turneu. ”Ne dorim ca acest eveniment sportiv să devină o tradiţie”, au punctat organizatorii.

Cealaltă școală de baschet din oraș, Academia BC Timișoara, se pregătește și ea pentru un eveniment asemănător. Vineri, de la ora 18,30, în sala Constantin Jude, toate grupele de copii ale clubului vor participa alături de părinți la un turneu interesant. Scopul este de a strânge o sumă de bani pentru o donație către Căminul de bătrâni din Ciacova.

“Vrem ca părinții să se cunoască între ei și cu noi, antrenorii. Va avea loc un turneu de baschet între părinti, iar fiecare antrenor al Academiei va avea propria sa echipa. În pauzele dintre sferturi se vor desfășura concursuri între copii. Timmy va participa și el la meci, iar la final vom ciocni un pahar, așa ca înainte de sărbători. Marea noastră dorință este să strângem bani pentru a ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul comunității”, spune Dan Păltinișanu, directorul Academiei BC Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ