Județul Timiș are peste 160 de microbuze pentru transportul elevilor, plus un program special pentru reparații și investiții, în grădinițe

100

Microbuzele școlare, alocate județului Timiș, pentru transportul elevilor, sunt 164 la număr. Dintre acestea, 150 sunt folosite pentru transportul școlar, de masă. Satele și comunele pun la dispoziția elevilor transportul până la unitatea de învățământ. Pentru unitățile de învățământ speciale s-au alocat 9 microbuze, iar 5 mașini sunt destinate cluburilor sportive.

”Anul acesta. ministerul nu a achiziționat microbuze noi, deci nu am avut posibilitatea să completăm această situație. Singurul loc, care semnalează necesitatea unui microbuz, pentru că nu au în momentul actual, este localitatea Gătaia. Aici vom căuta o soluție de redistribuire a celor existente, care eventual nu sunt chiar atât de necesare. Menționez că localitatea a ajuns în această situație din vina administrației locale anterioare, care în perioada 2006-2008 a primit două microbuze pentru transport școlar, însă ni s-a comunicat că nu este nevoie de ele. După 5 ani, însă s-au răzgândit și consideră că ar fi bine să aibă microbuze”, spune inspectorul școlar general adjunct Halasz Ferencz.

Singurul program de investiții, care se desfășoară cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în momentul de față este programul PRET (pentru educație timpurie), înființat de aproximativ 6 ani. În cadrul acestui program se construiesc sau se reabilitează grădinițe. Județul Timiș figurează pe această listă cu 21 de unități. Pentru fiecare lucrare care se desfășoară există întocmit un proiect, iar licitația și banii necesari nu sunt de la ISJ, ci de la minister. Din cele 21 de grădinițe, până în momentul de față s-au construit două grădinițe noi, este în lucru o grădiniță nouă la Sânmihaiu Român și o lucrare este în licitație la comuna Variaș. Celelalte 17 unități pentru preșcolari sunt în stadiul de proiect. Tot ceea ce se investește în unitățile de învățământ se face de către comunitatea locală și de către autorități.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ