Județul din România care a scăpat de coronavirus. De-o săptămână, nimeni nu s-a mai infectat de COVID-19

98

De la începutul epidemiei, doar 82 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Satu Mare.

Prefectul judeţului spune că restricţiile şi măsurile de prevenire ajută, dar statisticile nu-l liniştesc.

Prefectul Radu Bud spune că statistica este bună, dar că trebuie privită cu rezerve și că fiecare caz nou trebuie tratat cu maximă atenție.

În Satu Mare de o săptămână nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de coronavirus. De la începutul epidemiei, doar 82 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în județ.

Opt oameni au murit din cauza acestui virus, dar Satu Mare este judeţul cu cel mai mic număr de infecţii cu SARS-COV2 din ţară.

Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă

Ovidiu Oanța este directorul comercial al unei pizerii din oraş şi spune că atât el, cât şi clienţii restaurantului unde lucrează, respectă toate regulile impuse de autorităţi. Aşa au scăpat de îmbolnăvire.

„Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă şi conştientizează faptul că e foarte important să stea acasă ca să evite contaminarea. (…) La noi, toate normele de igienă se respectă şi ăsta este un punct forte.(…) Toţi angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi dezinfectăm toate obiectele cu care intrăm în contact de câte ori este nevoie. Şi ăsta e un lucru care dovedeşte că Satu Mare are cel mai mic număr de cazuri de COVID”, spune Ovidiu Oanța, potrivit Mediafax.

Şi prefectul judeţului, Radu Bud, este de părere că restricţiile şi măsurile de prevenire ajută, dar statisticile nu-l liniştesc.

„E o statistică bună, dar noi o privim cu multă rezervă. (…) De câte ori apare câte un caz nou, pozitiv, în minutele următoare se declanşează deja ancheta epidemiologică, astfel încât să putem afla în cel mai scurt timp care este sursa şi care sunt contacţii direcţi”, a mai spus Bud.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ