Județul Caraș-Severin, sub gerul Bobotezei. Ce școli se închid în Reșița

1498

Deși lovit de temperaturi mai joase de minus 20 de grade, Caraș-Severinul nu s-a confruntat până acum cu mari probeme vizând circulația pe drumurile publice. E drept că nici nu a nins foarte mult în ultimele două zile, stratul de zăpadă nedepășind 12 centimetri.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost convocat, sâmbătă, în şedinţă extraordinară, de către prefectul Florenţa Albu Maria, în calitate de preşedinte, pentru a analiza situaţia judeţului, în contextul atenţionării meteorologice cod galben care a prognozat că  vremea va fi geroasă, ziua fiind temperaturi între 16 şi minus 10 grade, iar noaptea între minus 25 şi minus 15 grade.

În cadrul şedinţei s-au stabilit măsuri pentru asigurarea unui răspuns eficient pentru protejarea vieţii oamenilor fără adăpost în această perioadă cu temperaturi extreme. Autorităţile responsabile vor lua măsuri pentru patrularea, identificarea, preluarea şi transportul acestor persoane fără adăpost în spaţiile special amenajate în acest sens. Circulaţia se desfăşoară în acestă perioadă în condiţii de iarnă, dar, așa cum spuneam a început, nu există drumuri închise sau blocate la nivelul judeţului, iar structurile competente sunt pregătite să acţioneze în cazul manifestării violente a fenomenelor meteorologice. La nivelul judeţului Caraş-Severin nu s-a dispus măsura de suspendare a cursurilor pentru nicio unitate de învăţământ. În mod ironic, primăria Reșița a postat pe rețelele de socializare această informație, adăugând ”ne pare rău, copii, poate data viitoare!” În ce privește străzile Reșiței, ele sunt în întregime circulabile, bine curățate, cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, după cum susțin mulți dintre reșițeni.

În ce privește cazurile sociale, având în vedere prognoza meteorologică, în această perioadă, până când temperaturile vor reveni la normal, se va face permanenţă 24 de ore din 24 pentru oamenii străzii la Centrul De Voluntariat, situat în cartierul Muncitoresc din urbe.

Duminică a fost prezent la Centrul de Voluntariat viceprimarul Adrian Dacica, împreună cu şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Mircea Carabeţ, Cosmin Enuică, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei şi Alexandru Ciati, şeful Poliţiei Locale. Oamenii străzii vor fi asistaţi în aceste zile geroase de angajaţii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială.

În nopţile cu temperaturi extem de scăzute, persoanele aflate în dificultate se pot caza gratuit la Centrul de Voluntariat care este păzit de Poliţia Locală. Aceştia vor avea parte de o masă calda, un acoperiş deasupra capului şi haine groase.

UPDATE: Școala rămâne închisă pentru copiii din cartierul aparținător Secu. Aproximativ 30 de elevi nu vor merge luni la cursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ