JO 2016 – Nicio medalie pentru sportul din Timiș

104

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au ajuns la final la capătul unei ediții extrem de modeste pentru sportivii români. Prestația bănățenilor a fost în nota lotului național, sub așteptări.

România a încheiat în genunchi Olimpiada de vară din Brazilia, cu cea mai slabă evoluție, exceptând ediția din 1952. Un bilanț de doar 5 medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz au clasat delegația tricoloră pe poziția 47, în spatele unor state fără prea mare tradiție în sport ca Indonezia, Thailanda sau Coreea de Nord.

În nota delegației României s-a încadrat și prestația sprtivilor din județul Timiș. Niciunul nu a reușit să urce pe podiumul olimpic sau măcar să prindă finala.

Cel mai aproape de medalie s-a aflat Corina Căprioriu, judoka din Lugoj terminând pe locul 4 concursul categoriei 57 de kilograme. Sportiva legitimată la Dinamo București a pierdut în prelungiri meciul din semifinale, iar ulterior a cedat și în finala mică.

Luptătorul de la greco-romane Alin Alexuc, legitimat la Heracle Timișoara și Dinamo București, a încheiat pe locul 5 concursul de la 98 de kilograme. Botoșăneanul pierduse finala mică cu 4-0 după ce a ajuns acolo din recalificări.

Un alt luptător, Ivan Guidea de la CSM Lugoj, s-a oprit în sferturile de finală ale categoriei 57 de kilograme și în final a ocupat locul 11.

Canotorul Cristi Ilie Pârghie, format la CSȘ 1 Timișoara, s-a clasat pe poziția a 12-a în proba de dublu rame alături de George Pălămariu. Cei doi au ratat calificarea în marea finală cu ultimul timp și au tras în finala B (locurile 7-12) unde au ocupat ultima poziție.

Atleta Adelina Pastor (CSM Timișoara) a ocupat cu ștafeta de 4×400 metri poziția a 14-a în clasamentul general. Româncele Adelina Pastor, Anamaria Ioniță, Andrea Mikloș și Bianca Răzor au avut doar al șaptelea timp al semifinalei 1 și au ratat intrarea în marea finală. Timpul lor, 3:29.87 avea să fie antepenultimul al probei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ