0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Jenant! Câți ani de pușcărie a primit o judecătoare din vestul țării pentru fapte de corupție

Floriță Boloș, fosta judecătoarea de la Ineu care a „primit”, în 2014, 4 ani de închisoare cu executare, pentru facilitarea vânzării ilegale a sute de hectare de teren, a fost condamnată zilele trecute la încă 7 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), după ce inițial Curtea de Apel Timișoara (CAT) dăduse o sentință de 5 ani de închisoare cu executare. După decizia CAT – secția penală, atât Direcția Națională Anticorupție, cât și inculpata Floriță Boloș, au făcut apel împotriva sentinței, notează specialarad.ro.

În acest dosar, fosta judecătoare de la Ineu a fost acuzată de către procurorii DNA de 19 fapte de abuz în serviciu, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale.

Cum se întâmplau lucrurile: Un reclamant fictiv dădea în judecată un pârât fictiv, aceștia neavând legătură cu terenurile respective. Ulterior era generat un proces în care se cerea pronunțarea unei sentințe care să ateste că reclamantul a cumpărat de la pârât suprafețele respective și urma intabularea în Cartea Funciară (CF). Adevărați proprietari însă, sătenii din Zărand, nu știau absolut nimic despre faptul că alte persoane se judecă pentru terenurile lor, fiindcă ei nu au fost citați niciodată de către instanța condusă de judecătoarea Boloș. Astfel, reclamantul intabula terenurile respective pe numele său, iar ulterior le vindea unor terți de așa-zisă bună credință. În același timp, reclamanții și pârâții acestor procese fictive renunțau la căile de atac, iar asta pentru ca sentința să rămână definivită cât mai rapid. Ei bine, aici intervine și abuzul judecătoarei Floriță Boloș, care judeca procesele fictive fără să citeze sătenii, adică adevărații proprietari, și fără perceperea taxelor judiciare obligatorii, în complicitate și înțelegere cu pârâtul și reclamantul fictiv. Mai mult, într-unul dintre cazuri, chiar Floriță Boloș a făcut chiar ea cererea de chemare în judecată. În acest dosar fosta judecătoare a fost acuzată de abuz în serviciu, procurorii neputând dovedi că a luat și bani. În celălalt dosar însă, când a pirmit prima condamnare cu executare (4 ani), Floriță Boloș a fost acuzată de luare de mită, „pe fir” fiind introduși investigatori sub acoperire care s-au judecat între ei și i-au dat în mod direct și bani.

Problema generată de toate aceste „manevre” o vor avea acum adevărații proprietari ai terenurilor din zona Zărand, respectiv cumpărătorii de bună credință, circuitul civil al terenurilor fiind aruncat „în aer”, deoarece au fost anulate și CF-urile.

Totuși, este foarte important că sentințele date de către fosta judecătoare Floriță Boloș au fost anulate și odată cu ele au fost anulate și CF-urile înființate în baza acestora.

După ce și-a executat pedeapsa din primul dosar, Floriță Boloș este acum liberă, dar are deja bagajul făcut pentru a executa noua pedeapsă de șapte ani. Colegii de la Special Arad au aflat din surse judiciare că fosta judecătoare nu și-a recunoscut faptele, aceasta spunând că, poate, cel mult a greșit atunci când nu i-a citat pe săteni și că nu a verificat cine sunt proprietarii. Spre nefericirea ei, procurorii au dovedit-o în toate situațiile în care fostul magistrat a încălcat legea și efectiv și-a bătut joc de oameni.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :