Japonezii aduși de Primăria Timișoara s-au adaptat perfect. FOTO + VIDEO

1795

Se întâmpla acum 7 ani, adică în anul de grație 2009, când edilii de atunci investeau cam 700.000 de euro în arbori exotici care să înfrumusețeze orașul. ”Căruța asta de bani” a fost suficientă pentru ca Primăria Timișoara să planteze pe străzile urbei peste cinci mii de magnolii de lux, mimoze și cireși japonezi, la care un an mai târziu s-au mai adăugat încă 35.000 de arbori.

Investiția din 2009 a făcut ”toți banii”. Toată lumea, inclusiv colegii din mass-media au comentat că este un moft al edililor de la acea vreme, o investiție nepotrivită pentru un an de criză. Acum, după 7 ani, s-a dovedit că totul a fost bine gândit. Ne place să mergem la plimbare prin Timișoara și să ne încântăm ochii, la tot pasul. Și nu doar în parcurile orașului.
Imaginile cu corcodușii înfloriți din parcul din spatele Catedralei au ajuns virale pe internet, o adevărată emblemă. Acum nimeni nu mai comentează cât s-a cheltuit pentru ca noi să ne mândrim cu Timișoara – oarș al florilor, în adevăratul sens al cuvântului.

Cireșii japonezi de pe mijlocul bd. Take Ionescu sunt o adevărată încântare atât pentru trecători cât și pentru șoferi. Dacă vrei să admiri și florile, din goana mașinii, riști să nu fii atent la trafic și să lovești vreun pieton care traversează strada sau un autoturism din fața ta care pune frână. Încă nu s-au semnalat cazuri de accidente din cauza cireșilor japonezi dar mai știi?

LĂSAȚI UN MESAJ