Jandarmii din Timiș sunt cu ochii pe grupările religioase Rugul Aprins, Darul Vieţii, Crucifix…

4377

Deşi în anii anteriori în timpul derulării acestor activităţi, nu au fost înregistrate incidente majore, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, premergător şi pe timpul sărbătorilor pascale, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş se va pune în aplicare a prevederilor Planului de măsuri întocmit pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale ortodoxe.

Printre altele, jandarmii timișeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la un număr de aproximativ 26 Biserici ortodoxe (Timişoara), inclusiv Catedrala Mitropolitană, şi cel puţin 12 Biserici în judeţ (Sânnicolau Mare, Deta, Făget, Buziaş şi Lugoj).
Totodată, se vor identifica şi monitoriza persoanele cunoscute ca membrii unor grupări religioase (spre exemplu, spun jandarmii, Rugul Aprins, Darul Vieţii, Crucifix) care pot întreprinde acţiuni îndreptate împotriva reprezentanţilor bisericii, prezenţi la manifestări a persoanelor cunoscute cu afecţiuni psihice sau cu antecedente, precum şi a altor aspecte de interes ce pot fi clasificate ca potenţiale riscuri.

I.J.J. Timiş va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la Târgul de Paşti (16.04-04.05.2016), Zilele Cartierului Cetate (25.04.2016) și Ziua Veteranilor (29.04.2016), dar și sărbătoarile religioase Floriile Ortodoxe, Învierea Domnului de rit ortodox sau Marşul Învierii.
De asemenea, în aceeași perioadă, se vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor religioase, cultural și artistice „Ruga Satului”, în aproximativ 30 de localităţi din judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ