4.1 C
Timișoara
duminică 21 aprilie 2024

ITM Timiș se alătură unei Campanii Naționale

Campania Naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, cod CAEN 3831.

În  perioada 05 -09 martie 2024, ITM TIMIȘ, sub coordonarea Inspecţiei Muncii București, a desfăşurat Campania Naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, cod CAEN 3831.
Obiectivele acțiunii de control au vizat identificarea și verificarea agenților economici care activeazã în domeniul „ demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, privind respectarea prevederilor legale în vigoare precum și creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM TIMIȘ au efectuat 13 de controale. Au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 amenzi în valoare de 28.000 de lei, una fiind acordată pentru muncă la negru şi 29 de avertismente. Au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor care au vizat nerespectarea dispozițiilor legale privind munca în zile de repaus săptămânal; necompletarea fișelor de aptitudini; fișe de instruire SSM necompletate la toate rubricile, lipsă marcaj căi de acces.

Alte subiecte :

Citește și :