4.1 C
Timișoara
duminică 21 aprilie 2024

iTEC – concurs național pentru studenți și liceeni

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara) anunță a XVII-a ediție a concursului național iTEC, ce va avea loc în perioada 30 martie și 5-7 aprilie.

iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de a pune în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studiu.
Structura competiției cuprinde probe lungi, desfășurate într-un interval de 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică) și o probă scurtă de Algoritmică ce este divizată în 2 etape.
Proba de Algoritmică cuprinde:
Etapa 1 Algoritmică (30.03.2024) este online și este destinată elevilor și studenților.
Etapa 2 Algoritmică (06.04.2024) se desfășoară fizic, în Timișoara, destinată elevilor. Cei premiați pot beneficia de facilități la admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara, inclusiv admiterea fără examen. Totodată această probă se află în calendarul regional MEN și este în parteneriat cu ISJ.
Probele lungi de tip hackathon ale acestei ediții sunt: Game Development, Cybersecurity, Web Development și Mobile Development ce se vor desfășura fizic în Timișoara, în perioada 5-7 aprilie 2024.
Pe durata concursului, participanții vor avea parte și de workshopuri specifice care îi vor ajuta atât în cadrul competiției, cât și mai departe.
Înscrierea participanților se face începând cu data de 4 martie pe site-ul iTEC, până la data de 23 martie.
Pentru informații suplimentare vă invităm să vizitați site-ul proiectului itec.ro, pagina noastră de facebook iTEC și contul de instagram iTEC, unde vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă.
Pentru mai multe detalii:
Murariu Raluca-Maria – coordonator proiect „iTEC”
raluca.murariu@ligaac.ro

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat, precum: Liga AC LABS, UniHack, iTEC și ISWinT.

Alte subiecte :

Citește și :