21.2 C
Timișoara
luni 15 aprilie 2024

ISWinT – Shine your own light 2024

Liga AC (Liga Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare) anunță o a 30-a ediție a proiectului ISWinT (International Student Week in Timișoara), un festival intercultural și educațional, organizat împreună cu Universitatea Politehnica din Timișoara.

Studenții cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani de la orice universitate din lume au ocazia să se înscrie și să facă parte din această experiență de neuitat.
Anul acesta, ISWinT are onoarea de a se desfășura sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European, sub Patronajul Ministerului de Afaceri Externe, sub Departamentul de Dezvoltare Durabilă a Guvernului României și sub Auspiciile Casei Regale a României. Patronajul este modul prin care instituțiile își acordă susținerea morală, nematerială, unui număr limitat de evenimente cu caracter nonprofit. Aceste patronaje înseamnă pentru ISWinT o recunoaștere la nivel european a impactului pe care îl aduce în comunitate.
Tema ediției din acest an, care este „Shine Your Own Light”, nu numai că servește ca o mișcare pentru încrederea în sine, dar este legată simbolic de elementul „lumină” și, simultan, este legată de istoria Timișoarei. În 2024 se împlinesc 140 de ani de când Timișoara a devenit primul oraș iluminat electric din Europa. În plus, această ediție marchează cea de-a 30-a aniversare ISWinT, iar tema va fi combinarea sărbătoririi festivalului cu comemorarea orașului gazdă a acestui eveniment remarcabil.
În centrul acestui proiect se află Workshopuri ISWinT, în cadrul cărora participanții își vor dezvolta abilități pentru a aborda diverse probleme din comunitățile lor și vor dobândi o înțelegere profundă a contextului socio-politic și economic în care trăim. Aceste ateliere vor explora diverse subiecte de interes global, pornind de la politicile publice dezvoltate în cadrul organizațiilor internaționale precum ONU, UNICEF sau UE.

Festivalul își deschide porțile publicului cu Parada și Concertul ISWinT, marcând două ocazii pentru cetățenii Timișoarei de a se alătura studenților internaționali în celebrarea multiculturalismului. Parada reprezintă cea mai așteptată activitate a festivalului și transformă străzile orașului într-o scenă plină de culoare, în care studenții internaționali flutură steagurile țărilor și comunităților lor. Atmosfera este plină de cântece care captează spiritul tinerilor de astăzi, creând un spectacol vesel care pune în evidență diversitatea. Acest entuziasm continuă apoi la concertul ISWinT, un eveniment anual care prezintă diferiți artiști români atât publicului local, cât și celui internațional.
Liga AC organizează acest festival din 1994, ceea ce înseamnă că ediția din acest an împlinește 30 de ani. De-a lungul anilor s-a îmbunătățit constant, realizând ediții din ce în ce mai bune.
ISWinT este sponsorizat de Continental și Nokia, companii de prestigiu care susțin evenimentul nostru, permițându-ne să realizăm o bună desfășurare a festivalului.
Pentru informații detaliate despre ISWinT 2024, vizitați site-ul web al festivalului (https://iswint.ro/). De asemenea urmăriți conținutul postărilor pe paginile de Facebook (https://www.facebook.com/iswint.ro) și de Instagram (https://www.instagram.com/iswint.ro/).
Pentru mai multe detalii, puteţi contacta:
Vice-Coordonator Ștefania IȘTVAN Tel +40 770 658 256 stefania.istvan@ligaac.ro
Coordonator Public Relations Antonia LEACH antonia.leach@ligaac.ro LEACH Tel +40 756 118 012

***
Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat, precum: Liga AC LABS, UniHack, iTEC și ISWinT.

Alte subiecte :

Hala de lactate din Piața Badea Cârțan a fost modernizată

SC Piețe SA Timișoara a finalizat un amplu proiect de modernizare care a fost implementat la Hala de lactate din Piața...

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Marți, 16 aprilie, între orele 8-19 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Gavril Musicescu și Cercului. Lucrările fac parte din...

Colterm reia încălzirea

Citește și :