Iohannis – episodul doi, despre Antene! De la o abordare „heirupistă, nepotrivită” la una „stângace”

162

„Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”. Asta scrie acum omul care, zilele trecute, oferea o declaraţie care-l poziţiona de partea Antenelor condamnatului Dan Voiculescu şi care a pierdut zeci de mii de fani pe reţeaua de socializare: preşedintele României Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis consideră necesare câteva precizări, acolo unde are, încă, puţin sub 1,7 milioane de prieteni / pe reţeaua de socializare: „Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată„.

Preşedintele României îi dă înainte cu statul de drept şi anunţă că „dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat”.

Klaus Iohannis susţine că nu e apropiat de această televiziune (Antena 3), de acest trust de presă (Intact): „Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură”.

Declaraţia care i-a făcut pe mulţi să se răzvrătească împotriva lui Klaus Iohannis a fost: „Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă, și am constatat din discuții avute că există deschidere la factorii de decizie și prin discuții așezate și calme se găsesc soluții convenabile”.

Luni, ANAF a trimis notificări pentru evacuarea sediilor Antenelor, care au fost confiscate și trecute în proprietatea statului în urma condamnării „mogulului” Dan Voiculescu, iar vineri, a precizat că scoate imobilele la licitaţie.

Citeşte şi: Kovesi face… Sinteza zilei: concluzii neadevărate! Anteniştii, la miting. ANAF le scoate sediile la licitaţie-VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ