Iohannis anunță o rectificare bugetară care va suplimenta bugetul Sănătății. Ratele la bănci, amânate 9 luni VIDEO

222

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că s-a ajuns la un acord pentru o rectificare bugetară care să aloce mai mulți bani pentru Sănătate, dar și pentru alocarea banilor necesari pentru plata șomajului tehnic.

După o ședință cu premierul Ludovic Orban și alți membri ai guvernului, Iohannis a precizat că Guvernul este pregătit să dea o ordonanță de urgență care să permită amânarea cu 9 luni a plății ratelor la bănci atât pentru persoanele fizice, cât și cele juridice.

„Guvernul este pregătit ca mâine să dea mâine o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata se poate amâna cu până la 9 luni. Deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul anului. Suntem convins că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor revei și lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate”, a declarat Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19

Publicată de Privesc.Eu pe Miercuri, 25 martie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ