Ioan Holender, despre proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană: „Sunt decepționat și revoltat!”

223

Timișoreanul Ioan Holender, cel care a condus timp de aproape două decenii destinele Operei de Stat din Viena, cetățean de onoare al Timișoarei și fost preşedinte de onoare al Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană se declară decepționat de ceea ce se întâmplă cu acest proiect.

Redăm declarația sa în întregime:

“Tot Banatu-i fruncea” s-a înecat în Begheul împuțit.

Am fost tare mândru să accept invitația de a prelua președinția onorifică a “Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană” din orașul meu de baștină, al cărui cetățean de onoare sunt. Dar după ce timp de peste un an de zile nu am fost nici informat despre ceea ce se plănuieste și nici nu mi-a fost solicitată părerea în privința a ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple, și neprimind niciun răspuns la întrebările mele adresate persoanei însărcinate cu desfășurarea Programului Cultural TM2021, am părăsit pajiștea pe care încă de la început am fost împiedicat să pășesc. Am privit așadar totul dinafara terenului alături de Marcel Tolcea, Marilen Pirtea, Viorel Marineasa, Cornel Ungureanu, Brîndușa Armanca, Pia Branzeu și alți intelectuali și piloni culturali ai orașului meu.

Și astăzi sunt întrebat de ziariștii din Viena, orașul în care trăiesc, despre scandalurile referitoare la titlul de Capitală Europeană a Culturii, acordat anul viitor Timișoarei “mele”.

Din cauza unor neputincioși, a unor politicieni corupți și incompetenți, cu interese personale, vanitoși și fără scrupule, Timișoara “mea” a ajuns să fie văzută mai rău decât era înainte de a fi candidata aleasă. Sunt trist, decepționat și revoltat”, spune Holender.

LĂSAȚI UN MESAJ