Învingători în Muntele Mic Vertical Race

330

Cei mai buni alergători montani din țară și-au dat întâlnire în week-end în Munții Țarcu. Muntele Mic Vertical Race reprezintă o premieră pentru meleagurile bănățene.

CS Tibiscus Timișoara a invitat alergători montani profesionişti şi amatori din ţară şi de peste hotare la ediția inaugurală a unui interesant concurs. Muntele Mic Vertical Race s-a desfășurat în week-end cu participarea a 74 de sportivi, toți reușind să ajungă și la finiș.

Concursul a constat în parcurgerea contra-cronometru a unui traseu de alergare montană, compus dintr-o singură urcare cu lungimea de 6 km şi cu o diferenţă de nivel de 1.000 metri. Traseul a fost amenajat pe sub telescaunul ce face legătura cu stațiunea Muntele Mic pe drumuri forestiere şi poteci turistice amenajate şi neamenajate.

Finișul de la Crucea din vârful muntelui a fost atins pentru prima oară de Ionuţ-Sebastian Maran (cu timpul de 45:30 minute), urmat de Andrei Mirea (48:40) şi Viktor Manoilă (52:18). Clasamentul feminin a fost dominat de Larisa-Cornelia Peia (57:30 minute), Cristina-Loredana Peia (1.03:05) şi de Orsolya Csakany (1.09:41).

 

LĂSAȚI UN MESAJ