Inventarul provizoriu al pagubelor la şcoli şi grădiniţe – peste 20 de milioane de lei. Vezi unde nu se țin cursuri miercuri-video

142

Cel puţin 22 de unităţi de învăţământ din Timişoara au fost afectate de furtuna de duminică. Cele mai mari pagube au fost la acoperişuri şi la pereţii exteriori, dar şi instalaţiile sanitare au avut de suferit.

Primăria a calculat doar un bilanţ provizoriu dar, potrivit acestuia, până acum este nevoie de cel puţin 20 de milioane de lei pentru reparaţii.

În aceste condiţii, cursurile rămân suspendate pentru moment în 13 unităţi de învăţământ. În Timișoara nu se ţin ore la Liceul de Arte Plastice, Colegiul Economic, Liceul Tehnic Henri Coandă, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul Dositei Obradovici şi Liceul Vlad Țepeș. Mai sunt şi alte 7 unităţi şcolare în mediul rural, în Timiş, unde elevii au parte de vacanţă. Acestea sunt în comunele Bethausen, Giera, Liebling, Iohanisfeld, Peciu Nou, Remetea Mare şi Șag.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Timiş, în judeţ sunt 21 de şcoli şi grădiniţe fără apă potabilă şi alte 15 fără electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ