Invazie pe strada Ungureanu, în aceaste zile Școala de Artă are câteva mii de elevi în plus

209

În întreaga săptămână în curs la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, va fi o forfota de nedescris. Sunt așteptați peste 2500 de elevi de la diverse școli din tot județul.

Se va face școală, dar în alt mod, mai puțin clasic. După regulile programului „Școala altfel” ce este atât de drag elevilor. Se îmbină în această perioadă de primăvară acumularea de cunoștinte, cu un fel de a comunica cu profesorii mai relaxat și mai în joacă. Orice persoană cu experiență în domeniul său poate fi câteva zile dascăl.

„Şcoala altfel” este o activitate care presupune un alt tip de educaţie oferit elevilor. Acţiunea se desfăşoară pe durata a cinci zile, în care elevii înscrişi vor putea să cunoască activităţile culturale ale CCAJ Timiş, deci şi ale Şcolii de Arte Timişoara şi ale Ansamblului Profesionist „Banatul”.

„Şcoala altfel” a debutat luni, 18 aprilie, cu atelierul „meşteşugurile tradiţionale în Banat – sculptură şi olărit”, la care s-au înscris peste 1.000 de elevi. A fost mare bucurie, elevii au pus mâna pe pe lut și unelte. S-au simțit ei înșiși mici meșteri în devenire.Tot de dimineață au început activitatea şi atelierele de iniţiere în pictură, sculptură şi grafică, de iniţiere în arta fotografică, de design vestimentar, de teatru şi de balet. Poate dintre ei în timp se vor ridica artiști cunoscuți ai orașului.

Marţi este o zi dedicată folclorului, cu ansamblul profesionist „Banatul”, care va oferi două reprezentaţii, apoi o familiarizare cu arta interpretativă, iar la sediul CCAJT din strada Amforei (Zona Dacia), elevii vor învăţa cum se sonorizează un eveniment şi vor fi iniţiaţi în „fotografia ca portret”.

Miercuri, Şcoala de Arte Timişoara îi va primi pe vizitatori în secţiile de canto muzică uşoară, canto clasic, chitară, dans modern şi balet pentru copii, vioară, pian şi actorie.

Joi va fi rândul claselor de canto muzică populară şi instrumente muzicale. În paralel vor funcţiona şi clasele de Iconografie şi decoraţiuni.

Vineri, de la ora 11,00, revista „Timisiensis” a CCAJT se va prezenta micilor vizitatori.

Cunoștintele acumulate în joacă în zilele „altfel” le vor fi de folos unora și peste ani.

LĂSAȚI UN MESAJ