INTERSECȚII – DE 70 DE ANI ÎMPREUNĂ

29

Teatrul Maghiar încheie anul 2023 cu aniversarea a 70 de ani de la înființarea primei companii profesioniste de teatru maghiar din Timișoara. În data de 15 decembrie, toți prietenii Teatrului sunt invitați la un vernisaj și un spectacol festiv în cinstea foștilor și actualilor angajați și colaboratori.

Teatrul maghiar instituționalizat din Timișoara a ajuns la șaptezeci de ani; șaptezeci de ani de istorie și nenumărate cuvinte, melodii, gesturi, jocuri, nume și întâlniri… Ce înseamnă să perseverezi timp de șapte decenii și în decursul unor sisteme efemere la intersecția mai multor limbi, la întâlnirea culturilor și în apropierea frontierelor?
Dorim să retrăim împreună cu publicul nostru tot ceea ce a conturat amintirile noastre legate de ultimele șapte decenii ale teatrului maghiar la Timișoara, astfel că pe 15 decembrie, la șaptezeci de ani trecuți de la înființarea primei companii profesioniste de teatru maghiar în orașul nostru, vom organiza evenimentul festiv numit INTERSECȚII. Accesul publicului este liber pe tot parcursul zilei.
La ora 11, în foaierul teatrului va avea loc lansarea cărții monografice redactate de Szabó Attila, director al Muzeului Național de Istorie a Teatrului din Budapesta. Cartea sintetizează cele mai importante momente din activitatea de 70 de ani a Teatrului Maghiar, așa cum reiese din arhivele teatrale. Apoi, la ora 13, în foaier va fi vernisată expoziția documentară coordonată de Száva Enikő, jurnalist. Spectacolul de gală de la ora 19 – „Poruncile” este un recital de muzică scrisă de Cári Tibor pe versurile Évei Farkas Wellman, cu participarea întregii trupe a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely. Spectacolul va fi supratitrat. Intrarea este liberă cu rezervare la tel. 0752111803.

În același timp, reamintim că anul aniversar aduce și un preț special pentru abonamentele KultCard – 70 de lei. KultCard include câte o invitație la premierele stagiunii 2023/2024, 50% reducere la celelalte spectacole (proprii și invitate), acces gratuit la unul dintre spectacolele invitate la TESZT 2024 și invitația la spectacolul și petrecerea de închidere a stagiunii.
Abonamentele se pot achiziționa până în 22 ianuarie, când sărbătorim Ziua Culturii Maghiare. În urma tragerii la sorți, unul dintre abonați va primi un voucher pentru două nopți la Castelul Daniel din Tălișoara, iar un alt abonat norocos va primi înapoi prețul abonamentului.
Mai multe informații se pot obține la ticket@tm-t.ro, 0752111803.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.