Inspirați din filmele de la Hollywood, 6 români au dat spargeri de peste 5 milioane de euro în Insulele Canare

109

Șase români au furat bijuterii de 5,5 milioane de euro din Insulele Canare. Spargerile au fost atât de bine puse la punct încât au reușit să treacă de toate sistemele de securitate. Hoții au fost însă prinși pe aeroportul din Barcelona având în bagaje o mare parte din bijuteriile furate. Restul prăzii din magazinele de bijuterii de lux a fost găsită în România iar toți membrii grupării au fost arestați.

Cei șase români care au furat bijuterii de 5,5 milioane de euro au operat după metodele din filmele de la Hollywood. Bine organizaţi, au reuşit să intre în cele mai scumpe magazine de bijuterii din Insulele Canare. Au intrat prin tavanul fals au magazinului şi au trecut de toate sistemele de securitate.

„Modul de operare este cu certitudine perfecţionat prin repetiţie. Primii doi băieţi care au intrat aveau faţa acoperită, purtau nişte cagule peste care aveau prinsă un fel de lanternă” spunea proprietarul magazinului jefuit, citat de observator.tv.

Multe dintre bijuteriile furate, inele sau brăţări cu diamante, valorau zeci de mii de euro fiecare.

Prinși pe aeroportul din Barcelona

Din magazinul din Lanzarote au plecat, în iunie, cu o pradă de 4,5 milioane de euro. Cu şase luni înainte, un alt magazin al aceluiași proprietar a fost jefuit. Românii s-au îmbarcat către Barcelona după ultima lovitură dar pe aeroportul spaniol, în bagajele a trei dintre ei au fost descoperite bijuterii de sute de mii de euro.

Anchetatorii spanioli au lucrat împreună cu polițiștii români și cred că hoții ar mai fi dat alte două lovituri tot în Insulele Canare, prejudiciul fiind în acest caz de 1 milion de euro. Oamenii legii au aflat apoi că o altă parte din bijuterii se află în România, la Constanța, dar și acestea au fost recuperate și ultimul membru al grupării, arestat.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ