17.9 C
Timișoara
duminică 16 iunie 2024

Inspectorii muncii au controlat șoferii de camion pe A1. Aceștia au descoperit nereguli

Inspectorii Autorității Europeane a Muncii au controlat camioanele mai multor firmele care efectuează Transport Internațional Rutier în Europa. Controalele au avut loc pe A1 Timișoara – Arad.

Aproape 100 de șoferi au fost verificați. Inspectorii muncii au sancționat 12 dintre șoferi cu contravenții, în valoare de 59.000 de lei.

Inspectorii muncii au gasit nereguli. Cinci dintre șoferii controlați nu aveau respectate timpul de muncă și cel de odihnă. Trei dintre aceștia nu aveau datele introduse în tahograf, iar unul dintre aceștia a depășit masa totală maximă.

„Au fost verificate 97 de autovehicule, au fost întocmite 12 procese-verbale de contravenție, în valoare de 59.000 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru neînregistrarea manuală a datelor tahograf, trei sancțiuni,  nerespectarea timpului de muncă și a timpului de odihnă al conducătorilor auto, cinci sancțiuni, lipsa inspecției tehnice periodice valabile, lipsa certificatelor de pregătire profesională pentru conducători auto, două sancțiune, depășirea masă totală maximă autorizată, o sancțiune”, declară Ileana Mogoșanu, inspectorul șef ITM Timiș.

Rolul inspecțiilor europene ale muncii este acela de consolida o cooperare între state, dar și de a se asigura că firmele de transport respectă legilația internațională a țărilor în care efectuează transporturi.

Sursă: https://www.radiotimisoara.ro

Sursă foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO – VIDEO | Mircea Geoană la Timișoara: „Nu mă interesează să candidez pentru PSD la președinție. Va fi anul independenților”

La Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara s-a desfășurat sâmbătă după amiază dezbaterea „Antreprenoriatul românesc: cum stimulăm competitivitatea...

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campania socială împotriva discriminării, căreia i s-a alăturat un cunoscut și îndrăgit sociolog

Inspectoratul General al Poliției Române a desfășură o campanie de prevenire, dar și de conștientizare cu privire la mesajele rasiste la adresa minorităților, dar...

Citește și :