0.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Înșelată cu bijuterii „de pomană”, în vestul țării

O femeie în vârstă de 72 de ani, din municipiul Hunedoara, a rămas fără bijuteiile din aur pe care le purta, după ce a lăcomit la altele pe care i le-au oferit la schimb două escroace. Schimbul, care părea a fi avantajos pentru hunedoreancă, a fost făcut pe o stradă din Hunedoara, încă când femeia a ajuns acasă a constatat că nu mai are nici bijuteriile oferite de cele două femei.

Incidentul s-a petrecut ziua în amiaza mare, pe o stradă din municipiul Hunedoara. O hunedoreancă de 72 de ani a fost abordată, pe strada Cerbului, din municipiu, de două femei care au întrebat-o dacă știe adresa unui azil de bătrâni în zonă, întrucât doresc să dea de pomană mai multe bunuri. Pentru a fi mai convingătoare, femeile i-au pus hunedorencei în palmă 20 de lei, o pereche de cercei, un lănțișor și două inele, spunându-i că sunt din aur şi doresc să le dea de pomană. Ulterior, una dintre femei i-a propus hunedorencei să schimbe cerceii pe care îi purta și lănțișorul de la gât cu cele primite „de pomană”. Deşi nu le cunoştea pe cele două femei, hunedoreanca a fost convinsă de oferta, aparent avantajoasă, propusă de acestea.

Bijuteriile „descântate” lipseau cu desăvârșire

După ce au schimbat bijuteriile, una dintre cele două femei a învelit „bijuteriile” date „de pomană” într-un șervețel și i le-a dat persoanei vătămate, spunându-i să nu le desfacă timp de șase săptămâni, după care cele două femei au plecat de la fața locului.

Ajunsă acasă, hunedoresanca a desfăcut șervețelul şi a constatat că îi lipsesc bijuteriile primite „de pomană”, despre care a crezut că sunt din aur și că a fost înșelată. A alertat polițiștii, care au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autoarelor şi a recuperării prejudiciului.

Recomandările polițiștilor

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii hunedoreni vă recomandă să nu acceptaţi să cumpăraţi aşa-zise „chilipiruri” de la persoane neautorizate: fiţi suspicioşi cu privire la oferirea de bunuri la „preţuri avantajoase”. Bunurile pot proveni din furt sau pot fi contrafăcute. „Nu vă lăsaţi convinşi să efectuaţi schimburi valutare sau de altă natură cu persoane necunoscute, chiar care oferta pare „de nerefuzat”! Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează”, sunt recomandările polițiștilor hunedoreni.

Sursă: servuspress.ro

Alte subiecte :

Legislația în construcții actualizată 2024, în dezbatere la CCIA Timiș | VIDEO

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Inspectoratul Județean în Construcții Timiș, sub egida Inspectoratului de Stat în Construcții, a organizat...

Lucrări Aquatim la Liebling

În perioada 22-26 aprilie, zilnic între orele 9-17, în Liebling se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție. Lucrările de...

Citește și :