Insectele dau batăi de cap timișorenilor! Primăria nu are, încă, contract de dezinsecţie și deratizare.

94

Vara se apropie cu paşi repezi, iar insectele au început deja să apară la Timişoara. Țânţari, căpuşe şi alte lighioane mişună libere prin iarbă în toate parcurile din oraş şi la Pădurea Verde, pentru că viitoarea Capitală Europeană a Culturii nu are nici acum contract cu o firmă care să se ocupe de dezinsecţie şi deratizare. Oraşul este necurăţat de mai bine de 4 ani.

În tot acest timp, autorităţile s-au luptat în instanţă cu firma Salprest care a participa la licitaţia organizată în 2014, pe care a contestat-o după ce a fost descalificată. Legea nu a permis autorităţilor timişorene să contracteze altă firmă până la finalul procesului, minune care s-a petrecut abia anul acesta.

Din luna februarie, municipalitatea munceşte la o nouă licitaţie. A fost întocmit caietul de sarcini şi a fost trimisă întreaga documentaţie la Agenţia Naţioanală pentru Achiziţii Publice chiar în aprilie. Însă aici totul s-a blocat. Licitaţia nu poate porni până când ANAP nu îşi dă acordul, lucru care durează prea mult, se plâng autorităţile.

Înainte de 2013, Primăria Timişoara a achitat peste 14,4 milioane de lei firmei care s-a ocupat de dezinsecţie şi deratizare în oraş. Viitorul prestator de servicii va avea de acoperit o suprafaţă verde de 10.000 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ