INEDIT. La Timișoara se deschide un centru în care viitoarele mame sunt pregătite să aducă pe lume un copil

720

Sprijin pentru femeile din Timișoara, și nu numai, care doresc să afle mai multe informații direct de la specialiști despre perioada dinainte și după naștere. Asociația SAMAS, singura rețea de educatori perinatali din țară, deschide, în 30 iunie, primul centru de educație perinatală al ONG-ului din Timișoara.

Aici, educatori perinatali cu experiență vor veni în sprijinul mămicilor în perioada celor mai importante zile de la conceperea și până la nașterea unui copil. Activitatea educatorilor perinatali este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame. În țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, peste 70% din mame apelează la servicii similare.

Obiectivele Asociației SAMAS sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal„, transmit reprezentanții ONG-ului.

Potrivit statisticilor, în România, rata alăptării exclusivă este de 12,6%, față de 30% (media europeană). De asemenea, țara noastră are, în continuare, cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeana, iar accesul gravidelor la informații este scazut. Probleme sunt și în ceea ce privește numărul mare de cezariene la cerere.

LĂSAȚI UN MESAJ