Indemnul Asociației Pro Infrastructură: Șoferi, vreți să circulați pe lotul III din Lugoj – Deva? Semnați petiția!

80
Sătui de lupte politice și atacuri în spațiul public, membri Asociației Pro Infrastructură au decis să lanseze o petiție online pentru dechiderea lotului III din tronnsonul de autostrada Lugoj – Deva. Până acum peste 1.700 de persoane au semnat-o.
”Semnați petiția pentru deschiderea circulației pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva! Intrați pe acest link: http://bit.ly/2l2Sfhy și dați mai departe dacă vă pasă!
În parteneriat cu Declic, am lansat campania în speranța că responsabilii din Guvernul României, Ministerul Transporturilor România și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor înțelege mesajul cetățenilor, așa cum l-am explicat de zeci de ori în ultimele șase săptămâni: nu ne mai puneți viața în pericol, dați drumul la trafic și vă puteți certa cu antreprenorul ani întregi prin instanțe!
O petiție online similară, derulată în 2018 pentru deschiderea lotului 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, a strâns aproape 17.500 de semnături, tronsonul respectiv fiind „muzeu” timp de 8 luni de zile. Din păcate, ne vedem nevoiți să repetăm acțiunea, autoritățile refuzând să învețe din greșelile trecutului”, este îndemnul celor de la Pro Infrastructură.
Iată textu integral al petiției:
”Doamnă prim-ministru,

Noi, semnatarii acestei petiții vă cerem să interveniți pentru deschiderea, fără nicio altă amânare, a circulației pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva. Orice întârziere este o bătaie de joc la adresa banilor noștri și un abuz grav care va duce la pierderea de vieți omenești. În acest moment avem 21 de km de autostradă pe care se poate circula de mai bine de o lună.

Este iresponsabil să așteptăm următorul accident mortal pe șoseaua plină de cratere și curbe deosebit de periculoase pe care se circulă în prezent.

Vă cerem insistent deschiderea circulației în cel mai scurt timp, iar eventualele intervenții să fie făcute sub trafic, așa cum s-a procedat și pe multe alte sectoare de autostradă. Viața oamenilor este mai importantă decât conflictele autorităților cu constructorii. Acestea se pot rezolva și după ce noi vom circula, în siguranță, pe acest tronson”.


Vă amintim că lotul III din Lugoj Deva, cuprins între Coșevița și Ilia are 21 de kilometric. Este aproape gata, dar autoritțile au reziliat contractual cu antreprenorul cu puțin timp ăănainte de finalizare și acum spun că șoseaua rapidă nu este sigurăă și nu poate fi deschis traficul. Această afirmație este contrazisă de cei de la Pro Infastructură și de constructor.

LĂSAȚI UN MESAJ