Incredibil! Ce s-a întâmplat cu o scrisoare trimisă din Timișoara!

1240

Record negativ absolut pentru o instituție a statului: Poşta Română. O scrisoare expediată din Timişoara la o adresă din acelaşi oraş a ajuns la destinaţie după două săptămâni. Reprezentanţii Poştei dau vina pe vacanţa de Rusalii.

„O scrisoare care a ajuns ieri, are ștampilă de tranzit din 31 mai, ieri a fost 14 iunie, deci i-a trebuit două săptămâni să ajungă”, explică destinatarul scrisorii. Este „performanța” poștașilor din Timișoara, care au reușit să livreze un plic pe o distanță de câțiva kilometri în 14 zile se spune într-un material difuzat de Digi24 Timișoara.

„De la Reșița le primesc cam într-o săptămână, dar a fost o adevărată surpriză ca în Timișoara o scrisoare să ajungă abia în două săptămâni de la un centru cultural la noi. Una și mai spectaculoasă: a fost o scrisoare care a ajuns de la Lipova la Timișoara într-o lună și”, mai spune Astrid Weisz, destinatarul scrisorii.

Plicul conținea invitația la un vernisaj, iar organizatorii au crezut că plicurile vor ajunge în cel mult trei trei zile la destinaţie.

„Le-am dus în 30 la poștă. Ne-ar fi plăcut să fie mai multă lume decât a fost alături de noi, dintre cei invitați. Iar faptul că ajuns după două săptămâni la destinatari, ne-a furat practic două săptămâni din expoziție”, spune Mona Isabela Petzek, directorul Centrului Cultural German din Timișoara.

Organizatorii spun că niciuna dintre persoanele invitate la vernisaj nu a primit la timp plicul.

Reprezentanții Poștei Române au o explicaţie: „Menţionăm că în perioada 1-5 iunie 2017, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural au fost închise (…) Poşta Română a informat (…) că trimiterile poştale prezentate în această perioadă vor înregistra timpi mai mari de circulaţie.”

LĂSAȚI UN MESAJ