Inconștiență maximă! Un copil de doi ani abandonat în mașină, la peste 30 de grade Celsius afară

544

Un copil de 2 ani a fost lăsat încuiat în mașină, miercuri, pe o stradă din Oradea. O persoană care l-a auzit plângând în hohote a cerut ajutorul pompierilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a fost sesizat pentru salvarea unui copil în vârstă de 2 ani.

Apelantul a spus că cel mic, pe care dispecerul îl auzea plângând în hohote, era încuiat de aproximativ 15 minute într-un autoturism aflat într-o parcare de pe strada Griviței din Oradea.

Pompierii Detașamentului 1 Oradea au mers acolo. Nu s-a mai impus intervenția, întrucât tatăl copilului ajunsese la fața locului chiar în momentul sosirii echipajelor.

„Din fericire, în acest caz, copilul a fost teafăr, dar deznodământul putea fi diferit, dat fiind faptul că temperaturile specifice acestei perioade sunt ridicate, iar în interiorul unui autoturism acestea pot crește rapid, depășind limita suportabilității. În acest context, pompierii militari bihoreni atrag atenția adulților să nu închidă, sub nicio formă, copiii în autoturism, în perioadele caracterizate prin temperaturi ridicate, chiar dacă autovehiculul este parcat la umbră. În timpul verii, chiar și câteva minute într-o maşină închisă, pot să fie fatale pentru cei mici!”, transmite ISU Bihor. MEDIAFAX

Sursa: https://romania24.ro/copil-de-2-ani-lasat-incuiat-in-masina-pe-o-strada-din-oradea-282731.html

LĂSAȚI UN MESAJ