Incident într-un penitenciar din vestul țării! De la ce s-a iscat scandalul

172

Un agent supraveghetor de la Penitenciarul Arad a fost, marţi, agresat de către un deţinut şi tăiat la mână. Agentul agresat a avut noroc cu un alt deţinut care l-a ajutat să scape de atacator. Totul pentru că nu a fost lăsat pe hol să îşi facă rost de ţigări.

„În data de 22.10.2018, în jurul orei 16:45, cu ocazia scoaterii gunoiului menajer din camera deținere, detinuţul a solicitat agentului supraveghetor să-i permită ieşirea pe holul secţiei de deţinere pentru a-şi procura ţigări. Deoarece a fost refuzat, acesta a devenit agresiv, a forţat grilajul camerei de deţinere, l-a lovit pe agent peste mâini şi a încercat să-l taie în zona feţei cu un ciob din sticlă pe care l-a scos din buzunarul pantalonilor. Agentul împreună cu deţinutul selecţionat pentru activitatea de curăţenie din cadrul secţiei de deţinere, au reuşit să blocheze ieşirea acestuia din cameră și să acţioneze sistemul „man down”. La faţa locului au ajuns locţiitorul şefului de tură şi trei membrii din compunerea Echipei Operative Speciale, care au somat deţinutul să înceteze actele de violenţă. Deoarece  deţinutul nu s-a conformat dispoziţiilor primite a fost necesară folosirea forţei fizice, în acest scop folosindu-se tomfa din dotare. Ulterior, deţinutului i-au fost aplicate cătusele metalice pentru mâini în poziţia «cu mâinile la spate», pentru o perioadă de aproximativ cinci minute. Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violenţă” (sursă prisoninfo.wordpress).

De asemenea, agentul supraveghetor a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „traumatism mâna dreaptă, edem bază deget inelar faţă internă, eritem faţa externă, fără limitare funcţională evidentă”.

Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

sursa: ziardearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.