21.2 C
Timișoara
luni 15 aprilie 2024

Începe Turneul Final al ediției cu numarul 20 din Cupa României la futsal

Timișoara găzduiește marți și miercuri semifinalele și finală Cupei României la fotbal în sala.
CFR Timișoara, CSM Deva, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Mausoleul Mărășești sunt echipele calificate în această faza a competiției.
Turneul va fi deschis de duelul dintre Sepsi și CSM Deva, marți de la ora 15:30, iar de la ora 18:00, gazdele timișorene dau piept cu formăția din Mărășești.

Formația timișoreană are mici probleme de lot. Wellington este accidentat, însă se speră la recuperarea să până la ora duelului cu vrancenii, în timp ce Mihnea Toader va vedea meciul din tribună, el având de ispășit o etapă de suspendare.

"Depinde ce echipa va avea la start Mausoleul Mărășești. Știm că în componentă au câțiva jucători cu experiență. Dacă au lotul complet, atunci nu va fi deloc ușor. Depinde foarte mult, dar cred că pentru Final Four-ul asta vor participa toți și cred că toți și-au luat libere, cei care lucrează. Nu va fi ușor. Eu cred că toată lumea are speranțe, toate echipele au speranțe pentru a face o ispravă bună…Sunt meciuri care îmi plac mie pentru că sunt șanse pentru orice echipa. Poți să ai lot numeric, poți să ai unul mai mic și bineînțeles să nu ai suspedari. Dar, nu este un număr mare de meciuri și sunt partide eliminatorii, meciuri care mie mi-au plăcut dintotdeauna pentru că ai șansă ta… Sperăm să îl recuperăm pe Wellington și mai avem suspendarea lui Mihnea (Toader) în primul meci. Wellington, dacă nu reușim să îl avem pentru primul meci, sperăm să îl recuperăm pentru finală, dacă ne vom califică",
spune Robert Lupu.

Tehnicinul timișorean a vorbit și despre câteva detalii importante înaintea turneului.
"Normal că Deva este echipa care are o șansă de a câștigă primul joc. Ne dorim să fie un meci solicitant pentru că și asta contează. Cei care vor avea un meci solicitant în primul, vor avea probleme și în meciul doi. Noi ne dorim să câștigăm meciul nostru, să facem un joc bun. Cred că dacă vom face un joc bun în prima partida, plecăm pozitivi pentru al doilea. Cred că și formă contează în primul joc.
Dacă ai o formă bună, un ambient bun, încredere, mergi pe drumul acesta. Contează foarte mult prestația din primul joc pentru încrederea noastră. Pentru noi, anul acesta este un premiu Final Four-ul pentru că e o echipa nouă, ne-am nimerit și din punct de vedere al caracterelor, avem un ambient bun, o relație bună toți și lucrul acesta a dus la această performanță" "
"Suntem echipa care ne luptăm pentru trofeu. Știm foarte bine că la nivel de Liga 1 sau profesionistă nu prea avem echipe în Timișoara care să poată să facă asta. S-au făcut sacrificii multe că să ajungem aici. Avem nevoie de suportul lor. Este păcât să nu vină pentru că noi jucăm un futsal spectaculos și au ce să vadă"

Valentin Ilas este unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai echipei timișorene. Căpitanul CFR-ului a mai trecut prin două turnee final de Cupa cu Informatică și de fiecare dată a luat trofeul.
"Și noi ne gândim la 2 meciuri, într-adevăr, dar primul meci e cel mai important, cel cu Mărășești. Trebuie să îl tratăm cât mai serios pentru că altfel nu o să mai ajungem să jucăm meciul 2. Trebuie să tratăm serios primul meci, chiar dacă avem două indisponibilități, cei care suntem trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puțînță, și să ne menajăm cumva pentru eventuală finală, pentru că dacă vom duce un ritm alert, în finală o să fim obosiți. Important e să ducem și meciul cu cap, dar de asta o să se ocupe domn' profesor și dacă ajungem în finală trebuie să ajungem și putin proaspeți, că să avem acolo mai multă energie pentru că ăla este meciul cel mai important. Cel mai important e să câștigăm…Acesta este al treilea final four, primele două au fost cu Informatică, au fost cu succes și am câștigat. Sper fie și primul trofeu la seniori pentru CFR Timișoara, secția futsal…Având în vedere că este intrarea liberă, nu au ce să regrete. Îi așteptăm în număr cât mai mare, sper că în finală să fie sala plină. ÎI așteptăm în număr cât mai mare lângă noi și să ne poartă spre victorie ", spune căpitanul Valentin Ilas.

George David speră la o calificare în finală și îi cheamă pe timișoreni la sala Constantin Jude. Tânărul fotbalist al CFR-ului a înscris de 3 ori în acest sezon în față Marasestiului.
"Sper să fie un Final Four bun pentru noi, să câștigăm primul meci, și apoi Doamne-ajută să jucăm o finală frumoasă și să o câștigăm. Cu siguranță va fi mai mare efortul fără Mihnea, dar vom da ce avem mai bun…Și eu aștept să vină timișorenii lângă noi și să ne susțînă și îi așteptăm cu mare drag și în finală.", spune George David înaintea turneului.


Semifinalele Cupei României la futsal se vor dispută marți:
Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – CSM Deva (ora 15:30)
Brigada: Laurențiu Pentek (Oradea)/ Andras Benedek (Odorheiu Secuiesc)
Mausoleul Mărășești – CFR Timișoara (ora 18:00)
Brigada: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc)/ Ovidiu Luca(Piatră Neamț)

CFR Timișoara va juca într-un echipament nou la această competiție.
Clubul timișorean va oferi spectatorilor, la intrarea în sala, bilete gratuite. În pauză semifinalei dintre CFR Timișoara și Mausoleul Mărășești va avea loc o tombolă, iar deținătorul biletului extras va primi o minge. În pauză finalei mari va avea loc o nouă extragere, iar de dată această premiul va fi un echipament de joc al CFR-ului.

Alte subiecte :

Hala de lactate din Piața Badea Cârțan a fost modernizată

SC Piețe SA Timișoara a finalizat un amplu proiect de modernizare care a fost implementat la Hala de lactate din Piața...

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Marți, 16 aprilie, între orele 8-19 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Gavril Musicescu și Cercului. Lucrările fac parte din...

Colterm reia încălzirea

Citește și :