Începe construirea noii maternități din Timișoara

97

A fost semnat contractul de execuție a noii maternități din Timișoara. Unitatea sanitară va face parte din cadrul Spitalului Județean Timișoara și obiectivul are o valoare de 50 milioane de lei.

Constructorul care a câștigat licitația va realiza proiectarea și execuția. Timp de șase luni va fi realizat proiectul tehnic, după care se va putea pune piatra de temelie a viitoarei maternități. Construirea propriu-zisă va dura doi ani și unitatea sanitară se va întinde pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați. Terenul este situat în spatele Clinicii Casa Austria.

Maternitarea Bega, actuala clinică de obstetrică și ginecologie a Spitalului Județean Timișoara, va fi relocată aici. Va fi o normalitate pentru mămici și medici, pentru că acum, în actuala materniate, circuitele medicale nu sunt respectate 100% și clădirea este într-o stare avansată de degradare. Asta pentru că imobilul are mai bine de 100 de ani și nu poate fi reabilitat prea ușor, fiind monument istoric.

În noua maternitate se va relua și procedura de fertilizare in vitro, va fi și o secție ATI și una de chirurgie laparoscopică, pe lângă saloane, săli de nașteri, bloc operator și secția pentru prematuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ