11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Încep protestele cu utilaje agricole în centrul Timișoarei | FOTO-VIDEO

Agricultorii au intrat cu maşinile agricole în centrul oraşului Timişoara, joi seară, după ce au primit aprobare ca să protesteze.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a avizat un protest al fermierilor în centrul oraşului Timişoara.

”Timişoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest şi pentru libera exprimare în România. De aceea am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul oraşului. Acesta va avea loc în parcarea de la Modex”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Deoarece parcarea Modex, unde a fost avizat protestul fermierilor, se afla lângă Piaţa Victoriei din Timişoara, Dominic Fritz a menţionat că acesta este locul unde a început democraţia din România şi rămâne locul unde oamenii îşi pot cere drepturile.

”Piaţa Victoriei e locul în care a început libertatea şi democraţia în România. Şi rămâne locul oamenilor curajoşi care se bat pentru drepturile lor legitime”, mai scrie Fritz.

Fermierii şi transportatorii protestează de aproximativ o săptămână pe centurile municipiilor.

Sunt nemulțumiți de prețurile mult prea mari ale asigurărilor, ale îngrășămintelor, în timp ce concurența neloială a cerealelor introduse în țară din Ucraina duc la scăderea valorii cerealelor românești.

Fermierii din România vor să atragă asupra problemelor din sectorul agricol: asigurările sunt prea mari, îngrășămintele sunt la prețuri exorbitante, iar concurența neloială a cerealelor introduse în țară din Ucraina face ca tona de grâne să fie vândută la prețuri mai mici decât în 2010.

„În perioada asta, în anul în care a trecut, prețurile au fost foarte mari, îngrășămintele au fost la suprapreț și, după cum ne așteptam, prețurile la cereale au scăzut foarte mult. Atunci, noi vrem să se oprească importurile de cereale din Ucraina care au dus la scăderea prețurilor la noi, să ne asigure exportul cerealelor noastre, să avem piață de desfacere la ele”, a spus unul dintre agricultorii prezenți joi seară în parcarea din centrul Timișoarei.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :