Incendiu puternic la o primărie din vestul țării. Acoperiș distrus pe o suprafață considerabilă

82

Pompierii militari bihoreni au acţionat, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul clădirii Primăriei Ştei, a informat ISU Crişana al judeţului Bihor.

Potrivit sursei citate, apelul pentru sesizarea incendiului s-a primit în jurul orei 3,50, iar la faţa locului au fost mobilizate de urgenţă patru echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Ştei, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă de tip B2 şi două echipaje de pompieri din cadrul Secţiei Beiuş, cu o autospecială de stingere şi o autospecială de lucru la înălţime.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, existând un risc ridicat de propagare a flăcărilor, intensificate de vântul puternic, la întregul acoperiş şi la încăperile imobilului.

Pentru localizarea şi lichidarea focarelor, pompierii militari au acţionat atât din exteriorul, cât şi din interiorul clădirii, reuşind, în aproximativ o oră şi 45 de minute, să stingă incendiul în limitele găsite.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de scântei provenite din coşul de fum al centralei termice. Au ars circa 200 de metri pătraţi de acoperiş.

Echipajele de pompieri au salvat aproximativ 800 de metri pătraţi din suprafaţa totală a acoperişului.

LĂSAȚI UN MESAJ