Incendiu la o fabrică din Timișoara

763

Azi, pe ora prânzului, un fum destul de des și înecăcios de degaja în aer pe malul Begăi în Fabric.

Pompierii au venit promt la fața locului și au intervenit pentru limitarea extinderii focului. Este vorba de foste hale industriale de pe Splaiul Peneș Curcanul ce au aparținut cândva de Uzina Textilă Timișoara (secția TEBA cum era cunoscută în vechime).

Locatarii din zonă au sesizat în repetate rânduri că pe acolo își fac „somnul de frumusețe” o seamă de oameni ai stăzii care se feresc de intemperii. Aceștia în inconstiența lor aprid tot felul de deșeuri pentru a se încălzi. De la aceste focuri scăpate de sub control se pot extinde adevărate incendii periculoase. Cel de azi nu a apucat să se extindă dar oricând mai poate apărea altul. Situația este cu atât mai gravă cu cât în acel loc există și conducte de gaz.

Resturile vegetale dar și deșeurile de tot felul sunt aprinse aici destul de des. Fumul de azi a fost observat chiar și de pe celălalt mal al canalului dintre blocurile de locuințe.

Cei ce locuiesc în zonă spun că destul de des accesul în hale este blocat cu lanțuri și lacăte dar acestea nu rezistă prea mult fiind smulse de la locul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ