Incendiu la Iulius Mall. În parcarea albastră!… FOTO

1951

Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș a fost anunțat despre producerea unui incendiu auto în parcarea subterană, parcarea albastră, din incinta Iulius Mall.

La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, 1 ofițer și 21 de subofițeri.
Pe lângă echipajele ISU, au acționat și echipaje ale serviciului privat pentru situații de urgență al Iulius Mall și angajați ai serviciului de pază.
La sosirea echipajelor s-a constatat că incendiul se manifesta la compartimentul motor al unui autoturism parcat.
Intervenția a fost foarte dificilă datorită acumulărilor mari de fum din parcare.
S-a acționat în primul rând pentru căutarea eventualelor victime, care din fericire nu au fost.
În același timp s-a trecut la lichidarea incendiului și evacuarea fumului.
Intervenția rapidă a echipajelor de intervenție a dus la lichidarea incendiului înainte ca acesta să se poată propaga și la alte autoturisme.
Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită în urma cercetărilor de la fața locului, după încheierea intervenției.

ACTUALIZARE. Incidentul, spun cei de la Iulius Mall, s-a produs fără a pune în pericol clienții.

Parcarea subterană Iulius Mall Timișoara este prevăzută cu sisteme de detecție și de stingere a incendiilor performante, iar senzorii au detectat sursa fumului și au declanșat imediat sistemul de desfumare, informează Iulius Mall.
Totodată, parcarea dispune de stingătoare mobile și hidranți racordați la propriile bazine PSI, care au făcut ca intervenția să se desfășoare în condiții optime.
Iulius Mall Timișoara dispune de o structură specială pentru prevenție și intervenție în caz de incendiu,  care a acționat cu promptitudine.
La fața locului au venit și autospecialele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul fiind stins în aproximativ 10 minute.
Activitatea mall-ului nu a fost afectată, iar circulația în parcarea subterană a Iulius Mall Timișoara a fost reluată.

LĂSAȚI UN MESAJ