Incendiu de proporţii în zona fostului combinat siderurgic din Hunedoara. Aerul în oraș, irespirabil

94

Suprafeţe întinse ocupate cu vegetaţie uscată au ars duminică, toată ziua, în zona fostului combinat siderurgic din Hunedoara. Spre seară fumul a ajuns deasupra oraşului făcând aerul irespirabil în mai multe cartiere.

„Vegetaţia densă, deşeurile şi cauciucurile aflate în zona arderii produc o cantitate însemnată de fum. Pentru limitare intervin două echipaje ale Detaşamentului Hunedoara. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acţionează cu o cisternă şi un buldoexcavator utilizat în curăţarea de vegetaţiea solului pentru realizarea unei fâşii menite să izoleze focul”, a anunţat duminică seara, ISU Hunedoara.

Primarul Hunedoarei susține că focul a fost pus în mod indenţionat pe platforma Ecosid. Zona în care s-a produs incendiul, nu poate fi păzită deoarece costurile ar fi enorme. „Sunt 108 hectare ale Ecosid. Pe zona respectivă, ca nişte enclave, mai sunt şi alte terenuri ale unor persoane de drept privat aşa că nu putem închide, pur şi simplu, căile de acces. Problema Ecosid s-ar putea normaliza doar atunci când se vor găsi bani pentru ecologizare. Ecologizarea unui hectar costă minimum 1 milion de euro. Din păcate, pe fondurile europene, nu mai există nicio axă dedicată ecologizării fostelor platforme industriale”.

Sursa:glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ