Încă un pas pentru distrugerea Timișoarei istorice: directorul Direcției pentru Cultură, trimis la Craiova

273

Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, a fost detașat la Craiova. Nu a primit încă ordinul de la Ministerul Culturii, dar a fost anunțat de oficiali că trebuie să meargă ”să pună pe picioare” instituția din Bănie.

Este de notorietate viziunea diferită asupra patrimoniului și a legii pe care acesta și primarul liberal al Timișoarei o au. Zeci de amenzi pentru lucrări făcute prost și ilegal au fost date de Direcție, Primăriei Timișoara și, mai nou, sunt și procese în instanță pentru, de exemplu, amenajarea deja binecunoscutelor „trotuare-șotron”.

”Am aflat niște zvonuri, am discutat cu oficialii. Există o presiune foarte mare din partea primarului de a fi schimbat, pentru că primește amenzi, e obligat să respecte legea și asta nu este obiceiul Primăriei Timișoara. Presiunea mi se pare disproporționată și măsura mi se pare la fel. Am mai trecut prin asta și pe vremea PSD. Se pare că nu există nicio diferență de reflex administrativ între PSD și PNL”, spune Sorin Predescu, directorul Direcției pentru Cultură Timiș.

Detașările nu pot fi de maximum 6 luni, iar postul lui Predescu nu poate fi ocupat nici măcar temporar de un alt om, pentru că este atribuit pin concurs. Atribuțiile sale pot fi însă preluate de un funcționar superior din cadrul Direcției pentru Cultură.

„E o mutare la Craiova. Voi exercita funcția de director executiv la Craiova atât cât va spune ordinul. Nu l-am pimit încă. Mi se pare că ne îndreptăm încet-încet către o admnistrație de tip Belarus. Detașarea care începe acum, ar putea fi maximum până în 31 decembrie. În mod normal, un funcționar superior ar trebui să îmi preia atribuțiile. Știu că primarul Robu visează să pună un om de-al lui, dar asta ar fi complet ilegal pentru că în logica administrativă eu sunt trimis la Craiova să pun pe picioare ceva, asta însemnând că această instituție (n.r. din Timiș) se poate descurca o perioadă și fără mine.

În momentul în care ei aduc pe altcineva în locul meu, postul meu fiind ocupat prin concurs, deja este o ilegalitate care se soldează cu procese. Eu am avertizat și Ministerul (n.r. Ministerul Culturii) și îi avertiez pe toți cei care încearcă să distrugă instituția că nu pot să pună un om care să închidă procesele cu Primăria sau să obstrucționeze actul de justiție încercând să preia instituția și să o facă nefuncțională”, a declarat pentru Banatul Azi, Sorin Predescu.

Momentan, Predescu este în concediu, dar la revenire va pleca la Craiova. Rămâne de văzut pentru cât timp.

LĂSAȚI UN MESAJ