Încă un pacient ucis de bacteriile spitalelor din România!

275

Pacientul infectat cu o bacterie rezistentă la antibiotice – în spitalul din Roşiorii de Vede a murit, după zile lungi de suferinţă. Cazul prezentat la Observator, în urmă cu aproape o săptămână, a declanşat anchete şi a închis patru secţii. Medicii din Roşiorii de Vede ar fi încercat în tot acest timp să ascundă infecţiile din spital.

„Am ajuns să murim din bacterii. Din păcate, asta este ţara în care trăim. Vă rog, încercaţi să salvaţi oameni care au dreptul la viaţă!” – Este apelul unei persoane care a pierdut pe cineva drag la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede. Bărbatul infectat în spital cu o bacterie rezistentă la antibiotice a pierdut lupta cu viaţa, la nici o săptămână de când reporterii Observator au semnalat cazul ministrului Sănătăţii. Pacientul ajunsese la urgenţe după o fractură la şold. A fost externat, dar a revenit în spital pentru o altă suferinţă care a necesitat operaţie de urgenţă.

”Nu ni s-au pus la dispoziție de către Spitalul din Roșiori toate documentele, a trebuit să aflăm pe surse ca pacientul fusese internat anterior, externat, apoi internat din nou, era clar că era infecție asociată asistenței medicale spitalicești” – Mioara Comana, directorul DSP Teleorman.

Patru secţii au fost închise după ce reporterii Observator au dovedit că, în acest spital, oricine poate intra fără echipament de protecţie, până aproape de paturile pacienţilor operaţi.

În acelaşi spital, asistentele fumează în cabinete, iar măsurile de igienă sunt lăsate la voia întâmplării.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ