Încă un deces îndoliază fotbalul românesc. Un mare antrenor de fotbal din vestul țării s-a stins!

1192

Fostul jucător şi antrenor al FC Bihor, Alexandru Gergely, a murit duminică seară, la vârsta de 67 de ani. În ultima perioadă, acesta avusese probleme grave de sănătate. De altfel, în 2011, antrenorului i-a fost amputat un picior.

Presa sportivă notează că Gergely s-a dedicat în special creşterii tinerilor jucători, el fiind cel care a descoperit numeroase talente din fotbal, între care şi pe Claudiu Keşeru, atacantul naţionalei şi al lui Ludogoreţ. Alte nume cunoscute care au făcut pasul în Liga 1 sub coordonarea lui Gergely au fost Cristi Cigan, Sebastian Achim sau Sergiu Homei, fostul fundaş dreapta al lui Dinamo.

Alexandru Gergely,Potrivit gsp.ro, Alexandru Gergely s-a născut pe 16 septembrie 1951, a fost junior sub comanda antrenorilor Gheorghe Ola şi Cornel Drăguşin şi a ajuns la Steagu Roşu Braşov, unde i-a avut antrenori pe Nicolae Proca şi Valentin Stănescu.

După şase ani la Braşov, a trecut la FC Bihor, unde a petrecut alţi şase ani. De altfel, după ce s-a retras din cariera de fotbalist, Gergely a lucrat ca antrenor la Centrul de copii şi juniori la FC Bihor, iar mai apoi la Liberty Salonta. El a marcat 79 de goluri în 268 de meciuri pe prima scenă fotbalistică a României

Gazeta Sporturilor notează că, în noiembrie 2016, Gergely a acceptat să vorbească despe relaţia lui cu Keşeru şi dezvăluia secrete neştiute: „M-a sunat şi am vorbit mult. Mi-a povestit ce a mai făcut în ultima perioadă, despre golurile pe care le-a dat, era fericit şi împlinit. Îi merge bine. Sunt foarte fericit de realizările pe care le are şi sunt bucuros că am avut eu şansa să-l cresc. Acum, i-am şi zis: «Băi, Claudiule, tu când erai la fotbal plângeai nonstop, iar acum ai ajuns să te iubească toată lumea». Mi-a spus că abia aşteaptă să ne vedem la Oradea, când va venit de Sărbători. Mi-a promis că o să treacă pe la mine p-acasă, o să-mi aducă şi-un tricou de la Steaua, poate şi de la naţională, şi-o poză mare cu el. O să mi-o fac tablou! Abia aştept să-l văd, e unul dintre cei mai dragi jucători de-ai mei. Am avut probleme de sănătate, iar el m-a ajutat atunci când am avut nevoie”, spunea Gergely.

Sursa citată mai notează că Gergely a murit în aceeaşi zi în care România l-a pierdut şi pe Nicolae Tilihoi, fostul fundaş al „Craiovei Maxima”.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ