22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Încă o școală pentru copiii din Dumbrăvița

Primarul Comunei Dumbrăvița, Victor Malac și directorul general ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat contractul de finanțare pentru „Construire școală gimnazială Dumbrăvița”.

Administrația locală a depus acest proiect în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, prin Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 8.177.953.01 lei. Ministerul, prin ADR Vest, acordă o finanțare nerambursabilă în sumă de 7.019.741.96 de lei, echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă. Contribuția administrației locale este de 143.260.04 lei.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu suprafața desfășurată de 2.775,19 metri pătrați, clădire care are va găzdui 200 de elevi. Vor fi construite în cadrul proiectului 8 săli de clasă, două laboratoare, bibliotecă, sală de mese, sală de sport, bazin de înot, spații profesorale și administrative.

Termenul de finalizare a proiectului este 31.08.2021

Conform Agenției Regionale de Dezvoltare Vest, proiectul noii școli gimnaziale în valoare de 8,177,953.01 are ca obiectiv general creșterea gradului de participare la învăţământul obligatoriu și menținerea gradului de abandon școlar la o valoare minimă în comuna Dumbravița și în Regiunea Vest, prin extinderea şi dotarea infrastructurii educaţionale din comună.

Proiectul constă în construcţia şi echiparea unei clădiri cu destinația de școală gimnazială (clasele I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare), pe str. Kos Karoly, nr. 28, comuna Dumbrăvița, în regim de înălţime P+2E, în suprafață desfășurată 2.775,19 mp, racordarea la rețelele edilitare (apă, canalizare, electricitate și telefonie) și montarea unei centrale termice, dotarea cu echipamente și mobilier specifice procesului educațional. Durata de implementare a proiectului are 24 luni, iar noua construcție va avea o capacitate pentru 200 de elevi.

Noua școală din Dumbrăvița va fi realizată pe finanțarea europeană Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale – Prioritatea de investiții Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Sursa: dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :