13.6 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Încă o ,,realizare” a Consiliului Județean Timiș: nicio tabără școlară funcțională!

AdministrațieÎncă o ,,realizare” a Consiliului Județean Timiș: nicio tabără școlară funcțională!

Județul Timișul nu mai deține nicio tabără școlară care să poată funcționa în circuit destinat tinerilor. Potrivit subprefectului Sorin Ionescu, singurele două ansambluri care ar putea fi reintroduse în circuit sunt cele de la Chevereș și Poieni Strâmbu, transmite Rador.

„În momentul de față mai există două tabere, este vorba de tabăra de la Chevereș și tabăra de la Poieni Strâmbu, aparținând de UAT Pietroasa. Pe perioada pandemiei și în perioada imediat următoare, ele nu au fost funcționale și în același stadiu se află și în acest moment. Din datele pe care le avem, există deja demersuri ale autorităților locale pentru a prelua aceste tabere în administrare. Dacă îmi permiteți un punct de vedere personal, cred că aceasta ar fi și cea mai bună soluție pentru ca acestea să reintre într-un circuit turistic destinat tinerilor”, spune Sorin Ionescu.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că instituția se străduiește încă de pe vremea predecesorului său, Călin Dobra, să ia în administrare taberele, dar nu reușește.

„Cei de la București de fiecare dată au găsit pretext juridic sau de oportunitate prin care să nu predea aceste tabere către noi. Mai întâi, mi s-a spus că nu sunt intabulate și trebuie să fie intabulate, după aceea că s-a spart Ministerul Tineretului și Sportului în două, în Ministerul Familiei și Tineretului, respectiv al Sportului, și că încă nu s-a făcut protocolul de predare-primire între cele două ministere cu privire la patrimoniu, iar acum, fiind rotativa și desființându-se practic Ministerul Sportului, trebuie să vedem unde, la ce ușă trebuie să batem în continuare și să insistăm ca aceste tabere să vină la noi”, spune președintele Consiliului Județean Timiș.

Alin Nica a mai declarat că instituția pe care o conduce ar avea capacitatea să reabiliteze și să pună în funcțiune cel puțin una dintre fostele tabere școlare din județul Timiș, dacă problema preluării de la Guvern se rezolvă.

Sursa: https://www.g4media.ro/

Alte subiecte :

Citește și :