Încă o amendă pentru Primăria Timişoara: bulevard reabilitat fără aviz de la Mediu

373

Primăria Timişoara a mai încasat o amendă pentru lucrări edilitare fără documente. De această dată sancţiunea vine pentru modernizarea bulevardului Take Ionescu. Şi, deşi lucrarea îi încântă pe şoferi, Garda de Mediu a amendat autorităţile pentru că au afectat spaţiul verde.

Mai exact, din scuarul din mijlocul drumului şi de pe margine a dispărut aproximativ un metru liniar de verdeaţă, odată cu amplasarea bordurilor. Primăria Timişoara a fost sancţionată cu 2.500 de lei, iar firma de construcţii, Superconstruct SRL, cu 5.000 de lei.

În timp ce inspectorii Gărzii de Mediu susţin că pentru modificarea spaţiului verde este nevoie de proiect tehnic avizat de ei, autorităţile şi firma de construcţii spun că nu este necesar.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că „nu este nevoie de proiect. Cupa excavatorului, de 50 de centimetri sau 60, a intrat în scuar pentru a pune bordurile. Normal că a fost afectat spaţiul verde, dar am primit asigurări că nu s-au atins de niciun trandafir. Cei de la Drumuri (n.r. Direcţia Tehnică a Primăriei Timişoara) mi-au spus că acele scuaruri nu sunt spaţii verzi ci sunt delimitarea străzii. Păi niciodată în ţara asta nu s-a făcut proiect tehnic pentru înlocuirea bordurilor. Ne-ar fi costat în plus şi am fi pierdut şi timp”.

Lucrările pe bulevardul Take Ionescu au presupus lărgirea străzii şi au costat puţin peste 2 milioane de lei, bani din bugetul local al oraşului. Primarul spune că va contesta amenda.

LĂSAȚI UN MESAJ